westminster en big ben londen

De stad Londen

Over de hoofdstad van Engeland

Londen is een prachtige wereldstad. Een ideale bestemming voor uw stedentrip. In Londen wonen ongeveer 7 miljoen mensen en is hier mee de grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk. Londen is te bereiken met de veerboot, het vliegtuig, de trein en met de auto. De stad biedt zoveel diversiteit en u zult zich in Londen niet vervelen. In Londen kunt u gebruik maken van de typische Engelse rode dubbeldekkers en van de Ondergrondse, de snelste manier van reizen binnen de stad.

Bezoek o.a. de Big Ben, Piccadilly Circus en London Eye Vergeet niet om de stadsparken te bezoeken!

Alles wat je moet weten over Londen

De bezienswaardigheden van Londen

Meer dan 250 bezienswaardigheden heeft Londen u te bieden. U kunt een bezoek brengen aan de Tower of Londen, de Big Ben, de Tower bridge en Buckingham Palace. Deze prachtige bezienswaardigheden mag u niet missen tijdens uw bezoek aan Londen. Ook kunt u de stad bekijken vanuit de Londen Eye, een groot reuzenrad aan de Thames. National Gallery is een museum met West-Europese Schilderkunst en in de Westminster Abbey zijn Kate en William getrouwd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Royal Parks of Londen. De Londen Zoo is een oude wetenschappelijke dierentuin met 700 verschillende diersoorten. Sportliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Wimbledon of het Wembley Stadion. De bezienswaardigheden en musea zijn allemaal goed bereikbaar met de bus en de Ondergrondse.

Buckingham Palace Londen

Voor de winkelliefhebber

In Londen kunt u ook heerlijk winkelen. In het centrum zijn maar liefst 3000 winkels. Harrods en Selfridge zijn de grootste warenhuizen in Londen, waar u uren kan rondlopen. Ook kunt u winkelen op de Oxford Street, de Carnaby Street en de Regent Street. In Camden Town en Covent Garden kunt u een bezoek brengen aan een grote markt en diverse boetiekjes. In de Bondstreet bevinden zich vooral designer winkels, zoals Prada en Versace. In de Regent Street zit een speelgoedwinkel van vijf verdiepingen. In Londen is echt voor iedereen wat wils.

Eten en drinken in Londen

Londen heeft een internationale keuken. U kunt Chinees, Japans, Afrikaans en Turks eten. De typische Engelse gerechten, zoals Fish en Chips, kunt u ook op verschillende plekken proberen. In Londen kunt u niet alleen eten in een restaurant, maar ook in veel pubs worden maaltijden geserveerd. De traditionele Engelse pubs zijn niet uit het straatbeeld verdwenen. Bij Leicester Square zitten vele restaurants en pubs. Aan de Thames zitten verschillende restaurants en pubs met een prachtig uitzicht. Een Engels breakfast of een Engelse High Tea mogen tijdens uw bezoek niet worden overgeslagen.

China Town Londen

BootnaarLonden.nl - © 2024