de Big Ben

Bezienswaardigheden Londen

De mooiste plekjes om te bezoeken

De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ideaal voor een stedentrip. In Londen zijn volop prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Na een weekend heeft u nog steeds het gevoel dat u niet alles hebt gezien. Alle bezienswaardigheden zijn te bereiken met de Ondergrondse of de bus. Ook rijdt er een Sightseeing Tourbus door Londen, die u alle bezienswaardigheden laat zien.

Bezoek o.a. de Big Ben, Piccadilly Circus en London Eye Ook de leukste tips omtrent shoppen in Londen

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden?

Als eerste mag u het Buckingham Palace niet missen. Dit is de woning van de Britse Koningin. Op een aantal dagen kunt u de wisseling van de wacht mee maken. U kunt een kijkje nemen in het Houses of Parlaiment, het paleis van het Britse parlement. De Tower Bridge is een basculebrug uit de Victoriaanse tijd over de Thames. U kunt een wandeling maken over deze brug. Aan het einde van deze brug staat de Big Ben, de beroemdste klokkentoren van ruim 96 meter hoog met aan elke zijde een wijzerplaat. Aan de Thames vindt u ook de Tower of Londen, een fort met twintig torens. Tegenwoordig is het een museum waar u de Britse Kroonjuwelen, harnassen en wapens kunt bekijken. Naast de Tower of Londen en gelegen aan de Thames staat de Londen Eye, een reuzenrad van 135 meter hoog. In dit reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht over de hele stad.

National Gallery is een van de mooiste musea van de wereld. Het museum heeft vooral West-Europese schilderkunst. Westminster Abbey is de kerk waar William en Kate in getrouwd zijn. St. Pauls Cathedral is prachtige kerk met een rijke geschiedenis. Hyde park is een van de acht Royal Parks of Londen waar u kunt picknicken zwemmen, vissen en fietsen. Ook deze bezienswaardigheden moet u gezien hebben.

Londen, een winkelparadijs

Als u van winkelen houdt, mag u Harrods en Selfridges niet overslaan. Harrods is het grootste warenhuis van de Verenigd Koninkrijk met vele luxe goederen. Aan de Oxford street ligt Selfridges, dit is de tweede grootste winkel na Harrods. In de Oxford Street en de Regent Street kunt u eindeloos winkelen. Camden Town is een grote markt met voornamelijk vintage en alternatieve kleding. Ook Covent Garden is een bezoek waard. In deze wijk zijn meer dan 1000 plaatsen om wat te drinken of te eten. Ook zijn er winkels, historische theaters en een is er een hele grote groende- en fruitmarkt. Hamleys is de mooiste plek ter wereld voor kinderen. Dit is een speelgoedwinkel met vijf verdiepingen.

Voor de echte sportfanaten

Sportliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan Wimbledon. In de tennissport wordt dit stadion gezien als het hoogst haalbare. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de bekendste voetbalstations, het Wembley Stadium. Dit stadion is het thuis voor het Engelse Nationale voetbalelftal.

BootnaarLonden.nl - © 2024